Sandra Bergman - Butiksägare

 

Så, vem är då jag?

Sandra heter jag, 40-ish år gammal. Har hela mitt arbetsliv jobbat inom restaurangbranschen. Som diskare, servitris, restaurangchef, driftsansvarig, personalansvarig, köksmästare, eventansvarig och ja.. listan kan göras lång. 2008 tog jag en jobbpaus och pluggade en grundutbildning inom trädgårdsanläggning, jobbade sen ett gäng år till inom restaurangbranschen och tog sen 2016 steget att läsa till florist. 

Efter avslutade studier så frilansade jag ett par år, inom båda branscherna och hann med att få testa olika delar av floristyrket. Allt ifrån vanligt butiksjobb under julrush till Nobel, anläggning av perennarabatter till säsongplanteringar ute på olika företag. 

När Centrumblommor dök upp till försäljning så tvekade jag inte många sekunder. Att få vara min egen chef, få välja inriktining på min arbetsplats, göra alla inköp själv och dela med mig av min personliga stil till mina kunder var drömmen! 

Sagt och gjort. Våren 2019 köpte jag Centrumblommor och har sen dess utvecklat butiken till vad jag vill hoppas är det självklara valet när du står inför ett blomköp, litet som stort.

Lite rolig info:

Favoritblomma på snitt: Alstromeria, alla dagar!

Favoritsommarblomma: Sommarljus!

Favoritperenn: Nejlikrot. Just nu sorten 'Mai tai".

Favoritträd: Lönn. I alla dess former och färger!

Favoritfärg: Grönt. Aprikos har dock varit en stark tvåa senaste året. 

Favoritsäsong: Sommaren! Älskar solen!

 

I övrigt när jag inte är på plats i butiken så har jag alltid en massa galna upptåg för mig. Jag ÄLSKAR att utveckla, testa nytt och ta fram nya ideér. Den senaste på listan tar upp mycket av min tid nu, nämligen en Blomsterfarm. Till sommaren kommer jag att kicka igång med självplock utav snittblommor! Mer om det kan du läsa HÄR.

Samtidigt pågår arbetet för fullt med att utveckla och förbättra 2021:s stor succé Skördefesten som vi höll ute på Salsta slott. Det är med andra ord aldrig en lugn stund.